Typové elektroinštalácie Ford Mondeo kombi 1993-2000

Základné vysvetlivky k elektroinštaláciám:

  • CheckControl: Jedná sa o systém kontroly funkcie svetiel vozidla, väčšina moderných vozidiel je ním už vybavená. Či je aj Vaše vozidlo týmto systémom vybavené zistíte napr. vyskrutkovaním žiarovky blinkrov . Chyba "prasknutej" žiarovky je následne indikovaná vizuálne na prístrojovej doske, či akusticky.
  • CAN BUS: Jedná sa o dátovú zbernicu vozidla, po ktorej dochádza ku komunikácii medzi perifériami vozidla. Väčšina moderných vozidiel je už touto zbernicou vybavená. Výnimkou bývajú niektoré japonské automobilky. Takto vybavené vozidlá sú vždy vybavené kontrolnými funkciami.
  • Kódovanie / Aktivácia: Niektoré vozidlá musia byť pre správnu funkčnosť po inštalácii elektroprípojky prispôsobené na prevádzku s ťažným zariadením. Kódovanie riadiacich jednotiek je vykonávané pomocou špeciálnej diagnostiky priamo u nás v Radotíne alebo v autorizovaných servisoch. Kódovanie je buď bezprostredne nutné k správnej funkcii, alebo voliteľné na sprístupnenie komfortných funkcií (napr. ACC, TSC, odpojenie PDC...). Táto informácia je uvedená v popise produktu.
  • Počet pinov (7/13): Alebo tiež počet kolíkov, udáva, koľko pinov obsahuje zásuvka elektroprípojky (časť na vozidle). 7 pinové zástrčky (časť na vozíku) sú spravidla na nebrzdených vozíkoch do 750kg, 13 pinové zástrčky potom na brzdených vozíkoch a väčšine nosičov kolies.
    13 pinová zásuvka obsahuje, navyše od 7 pinovej, vodič pre spiatočné svetlo, (voliteľne) vodič pre trvalé plus (+30), či (voliteľne) nabíjací vodič pre spínané plus (+15). Použitím redukcie zo 7pin -> 13 pin nemožno výhody 13 pinovej zásuvky využiť.
  • Hmlové svetlo: Ak nie je uvedené inak, je bežnou praxou, že sa pri zapojenom vozíku a rozsvietení zadného hmlového svetla rozsvieti iba hmlovka na ťahanom vozíku . To z toho dôvodu, aby Vás v spätných zrkadlách neoslňoval odraz hmlovky vozidla od ťahaného prívesu.
  • Trvalé plus (+30): Jedná sa o vodič, vyskytujúci sa voliteľne v 13 pinových elektroprípojkách. Jeho úlohou je zaistenie trvalého napájania niektorých spotrebičov (napr. osvetlenie) v obytnom prívese. Napájanie nemá vplyv na zopnutie zapaľovania kľúčikom. Ak to umožňuje elektroprípojka, je možné trvalé plus (+30) dokúpiť .
  • Spínané plus (+15): Jedná sa o vodič, vyskytujúci sa voliteľne v 13 pinových elektroprípojkách. Jeho úlohou je zaistenie dobíjania batérie v obytnom prívese. Napájanie je zopnuté otočením kľúča v zapaľovaní. Ak to umožňuje elektroprípojka, je možné spínané plus (+15) dokúpiť .
  • LED: Niektoré elektroprípojky (je uvedené v mont. návode či popise) nie sú konštruované na využitie prívesných vozidiel či nosičov kolies s LED svetlami. Záťaž prípojného vozíka s klasickými žiarovkami je spravidla vyššia a moduly najmä starších elektroprípojok nie sú schopné s nižšími odbermi LED žiaroviek pracovať . Ak to umožňuje elektroprípojka, je možné kompatibilitu s LED svetlami zaistiť výmenou pôvodného modulu za nový .
  • Príprava: V popise či poznámke produktu môžete naraziť na informáciu "pre vozidlá s prípravou" alebo opačne "pre vozidlá bez prípravy". Táto informácia udáva, či je elektroprípojka konštruovaná s ohľadom na vybavenie vozidla, ktoré je alebo nie je predpripravené na montáž elektroprípojky. Vozidlá s prípravou sú už vybavané konektorom alebo poistkovou skriňou v zadnej časti kufra pod čalúnením, čo znižuje časovú náročnosť montáže.

 

Viac informáciíZabaliť
Cena a štítky
Výrobca
Počet pinov
CheckControl
(1)
Zobraziť vybrané
(1)
Zobraziť vybrané
(1)
Zobraziť vybrané
1 produkt

Typová elektroinštalácia Ford Mondeo kombi 1993-2000, 7pin, AC

Typová elektroinštalácia Ford Mondeo kombi 1993-2000, 7pin, AC
Kód:C44131007.Fo1
-10 %
Externe skl. (U výrobcu)
32,72 EUR27,27 EUR

Nenašli ste svoje vozidlo? Vyberajte z univerzálnych eletroinštalácií...

s modulom (vozidlá s CheckControl/CAN-bus)

bez modulu (vozy bez stráženia prasknutých žiaroviek)

1

Typová elektroinštalácia Ford Mondeo kombi 1993-2000, 7pin, AC

32,72 EURTypová elektroinštalácia Ford Mondeo kombi 1993-2000, 7pin, AC

Typová 7mi pinová elektrosada výrobce AC / trail-tec s bezkonkurenční cenou a perfektní spolehlivostí. Typové elektropřípojky se běžně zapojují...

1

Typová elektroinštalácia Ford Mondeo kombi 1993-2000, 7pin, AC

32,72 EURTypová elektroinštalácia Ford Mondeo kombi 1993-2000, 7pin, AC

Typová 7mi pinová elektrosada výrobce AC / trail-tec s bezkonkurenční cenou a perfektní spolehlivostí. Typové elektropřípojky se běžně zapojují...

NajpredávanejšieNovinky
Na vašom súkromí nám záleží

Tento internetový obchod ukladá súbory cookies, ktoré pomáhajú k jeho správnemu fungovaniu. Využívaním našich služieb s ich používaním súhlasíte.

Povoliť všetkoNepovoľovať cookies